Zomervakantie 2024Bekijk nieuwsbericht

Tropische hachee

Als het maar geen zomer wil worden, dan toch nog maar een keertje hachee maken maar met een tropische touch.

Voorbereiding
Kooktijd

Bereiding

Pel de uien en snipper ze fijn. Verhit een grote braadpan liefste met een dikke bodem, op een matig vuur en smelt er een klont boter en fruit de ui.

Verhit ook een bakpan op een matig vuur en smelt er een klont bakboter en het rundvet in.

Zet het vuur nu hoger en bak een telkens een deel van het rundvlees goudbruin in de hete bakpan. Kruid het vlees tussendoor met wat peper en zout. Bak nooit te grote hoeveelheden in één keer, dan koelt de boter te snel af en gaat het vlees koken. Alleen de buitenkant van de lapjes, het vlees hoeft binnenin niet gaar te zijn.

Snij intussen de tomaten, de courgette en de paprika klein.

Schep het gebakken vlees in de grote pan met ui, voeg alvast de tomaten puree toe en bak nu de beetje bij beetje de rest van het rundvlees goudbruin en schep over tot alles aangebakken is, giet met de laatste schep de resterende boter mee.

Garen

Voeg de tomaten, de courgette en de paprika en strooi er de paprikapoeder over. Steek de laurier blaadjes tussen het vlees en schep alles door het vlees. Zorg dat alles onder het vocht staat, blus zo nodig af met het bier, de wijn of de appelcider en als je van iets pittiger houdt nog sambal naar smaak.

Gaar de runderlappen 3 - 4 uur op een kleine pit, of in de oven van 170°C gedurende 3 uur, schep het af en toe om, zo gaart het mooi gelijkmatig.

Serveer de perzik apart er bij.

Heerlijk om met rijst op tafel te zetten.