Zomervakantie 2024Bekijk nieuwsbericht

voorkant van de winkel met luifel

Herkomst van ons vlees

De lammeren, koeien en kalveren liepen tot het einde van de vorige eeuw in ons eigen weiland in Zoeterwoude, de varkens kwamen bij de buren, onze neven, vandaan. Nu groeien de dieren voor onze slagerij bij kleinschalige boeren in de regio op.

Partenaise in de wei

Onze worstmakerij

Geschiedenis

Al sinds 1893 is in het pand Haarlemmerstraat 78 de slagerij gevestigd. De heer A.W. van der Zon, mijn vader, huurde de zaak vanaf 1945 van slager Beulink en kreeg in december van dat jaar toestemming om het rund-, varkens- en lams slagersbedrijf voort te zetten onder zijn eigen naam.

Het bedrijf ontwikkelde zich tot een bekende familieslagerij en ademt tot op de dag van vandaag een ambachtelijke sfeer. Het vlees wordt voor de klant op gewicht afgesneden en met de originele weegschalen gewogen.

oude foto van de voorkant van de winkel

Achter in de slagerij bevindt zich nog een ‘slagerskoelkast compleet met ruit en lichtkap’ uit 1947. Deze is onlangs gerestaureerd om te voldoen aan de nieuwste eisen en kan weer jaren gebruikt worden door de volgende generatie.

Slagerskoelkast met rijtje varkens

In de zomer van 2019 is begonnen met de uitwendige restauratie van ons historische pand, intussen zijn alle werkzaamheden afgerond.

restauratie

Als laatste is ook ons markante rode zonnescherm vernieuwd.

Vernieuwen zonneschermVernieuwd zonnescherm.jpg