Kamertemperatuur
Leg twee uur voordat je aan het biefstuk bakken slaat, het vlees al uit de koelkast. Op deze manier kan de biefstuk mooi op kamertemperatuur komen. Sla dit echt niet over!
Op smaak brengen
Als je zout op je biefstuk wilt, bestrooi je nu het vlees met zout, zodat het zout tijdens het biefstuk bakken in het vlees trekt. Peper breng je wel pas na het bakken aan, omdat het anders kan verbranden.
Bereiden
Begin met een klont boter en een klein beetje bakboter, alleen boter verbrandt best wel snel. Op een laag vuur te laten smelten, daarna het vuur hoger, de pan is heet genoeg als de boter niet meer schuimt en bíjna verkleurt, dan kan de biefstuk goed dichtschroeien. Je wilt namelijk niet dat het vlees gaat koken, het moet schroeien. Je legt het vlees dus in de pan vlak voordat de boter verkleurt. Gebruik hiervoor een pan met anti-aanbaklaag, of een gietijzeren pan met een dikke bodem.
Hieronder volgt een afbeelding die duidelijk moet maken hoe lang het vlees in de pan moet blijven. Hier kun je mee spelen naar eigen voorkeur.
Laten rusten
En dan het allerbelangrijkst: laat het vlees zeker 5 minuten rusten in aluminium folie, anders wordt ie koud. Dit doe je naast de pan, bijvoorbeeld op een snijplank. Tijdens deze tijd zullen de sappen zichzelf verplaatsen in het vlees. Blijf van de biefstuk af, al is het nog zo moeilijk! Daarna is het tijd om te genieten.