Aangepaste openingstijden aprilBekijk nieuwsbericht

krokanteKalfsschnitzel

Geniet van de perfecte knapperigheid en sappigheid met onze krokante kalfsschnitzel - een heerlijke culinaire ervaring die je smaakpapillen zal verrassen en verwennen.

Voorbereiding
Kooktijd
schnitzels in pan

Voorbereiding

De schnitzels moet je paneren volgens de regels van de kunst. Neem drie schaaltjes waarin je afzonderlijk het broodkruim, de bloem en het losgeklopte ei doet.

Voeg de Parmezaanse kaas, een snufje zout en peper toe aan het paneermeel. Snipper de blaadjes van de tijm, de oregano en de rozemarijn zeer fijn. De steeltjes gebruiken we niet. Ook de kruiden meng je door het paneermeel.

De volgorde van de stappen om te paneren, is heel belangrijk. En een tip: gebruik slechts 1 hand.

  1. Dep de kalfslappen droog. Water is de vijand van vet.
  2. Wentel een kalfslapje door de bloem. Alles moet bedekt zijn, maar een dikke laag is overdreven.
  3. Haal het vlees daarna door het ei dat fungeert als bindmiddel.
  4. Leg het daarna in het paneermeel mengsel en zorg dat het lapje vlees mooi egaal gepaneerd is.
  5. Om dubbel te paneren haal je het lapje nog een keer door het ei.
  6. En tot slot een laatste keer door het paneermeel mengsel.

Herhaal dit voor alle kalfslapjes.

Bereiding

Zet een braadpan op het vuur en voeg een dikke bodem zonnebloem toe. Er mag 1 cm olie in de pan staan, want de lapjes vlees worden eerder gefrituurd dan gebakken. Dit is ook de reden waarom je de kalfslapjes eerst droogdept.

Wanneer de olie gloeiend heet is, bak je het gepaneerde kalfsvlees. Leg het lapje zo neer dat alles de bodem van de pan raakt. Let op, want dit proces is een kwestie van minuten. Zet een timer op 2 minuten en 40 seconden. Daarna draai je het vlees en zet je weer dezelfde timer. Zo zijn beide zijden goudbruin gebakken.

Laat het vlees even uitlekken op een servetje of wat keukenpapier. Besprenkel met een klein snufje zout en serveer met een partje citroen.