Pasta carbonara

De échte Italiaanse klassieker maak je natuurlijk niet met reepjes ontbijtspek, maar met guanciale. Guanciale is het wangspek of kinnebak van het varken. Vraag bij de slager om dikke plakken te snijden, zo’n beetje net als de Engelse bacon.

Voorbereiding
Kooktijd

Bereiding

Bak de plakken guanciale even kort aan en leg het daarna op keukenpapier, bewaar het vet waarin je gebakken hebt, dat gaan we straks gebruiken voor de saus.

Kook de spaghetti al dente in ruim water met een beetje zout er in en roer het af en toe om.

Giet de pasta af, bewaar een kopje kookwater.

Snij dan de guanciale in kleine reepjes

Doe de eierdooiers samen met de kaas in het bak vet in de warme pasta pan en klop het met een garde tot een stevig, glad mengsel, misschien een klein beetje kookvocht er bij als je het te droog vindt worden. De reepjes erbij en het geheel door de pasta roeren.

Met de pepermolen kan ieder het op eigen smaak maken.