Spoel de varkens schenkels goed af onder koud water. Doe ze in een grote pan.
Koken: Voeg genoeg water toe om de schenkels volledig onder te dompelen.
Voeg de ui, laurierblaadjes, peperkorrels, wortels en zout toe.
Breng het water aan de kook, verlaag dan het vuur en laat de schenkels ongeveer 2 tot 2,5 uur zachtjes sudderen, of totdat het vlees zacht en bijna van het bot valt.
Serveren
Haal de schenkels uit de bouillon en laat ze een paar minuten uitlekken.
Serveer de Eisbein met zuurkool en aardappelpuree of gebakken aardappelen. Een lepel mosterd erbij maakt het gerecht compleet.
Maar met grote frieten en een paar partjes sinaasappel is het ook heerlijk!
Tips
Voor een krokante huid kun je de gekookte schenkels kort grillen in de oven (ongeveer 10 minuten op 220°C), totdat de huid knapperig is.
De bouillon kan worden gebruikt als basis voor een soep of saus.