Gestoofde varkenssucade

Als de slager eens een keertje geen varkenswangetjes heeft is dit een heerlijk, net zo lekker alternatief.

Voorbereiding
Kooktijd
Varkens sucade

Bereiding

Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Verhit een grote braadpan, liefst met een dikke bodem, op een matig vuur en smelt er een klont boter en fruit de ui en de knoflook.

Verhit ook een bakpan op een matig vuur en verwarm een klont bakboter en roomboter.

Zet het vuur nu hoger en bak de varkens sucade elk apart rondom goudbruin in de hete bakpan. Kruid het vlees tussendoor met wat peper en zout.

Snij intussen de tomaten, de paprika, de champignons en de wortel klein.

Leg het gebakken vlees in de grote pan met ui, nu is er ruimte in de bakpan om de champignons even bruin te bakken.

Voeg de mosterd, de tomaten, de champignons en de paprika toe, steek de laurier blaadjes tussen het vlees. Zorg dat alles onder het vocht staat, blus af met het bier en als je van iets pittiger houdt nog sambal naar smaak.

Voeg na een uurtje de gesneden wortel toe.

Gaar de het in een pan met een dikke bodem 3 - 4 uur op een kleine pit, schep het af en toe om, zo gaart het mooi gelijkmatig. In de oven op 170°C gedurende 3 uur

Serveer tip: haricots verts gewikkeld in bacon met aardappel puree