Weer open op maandagBekijk nieuwsbericht

Kleftiko

Gestoofd lamsvlees met Griekse rijst.

Voorbereiding
Kooktijd
Kleftiko

Voorbereiding van het vlees

Net zoals bij alle vlees dat je gaat bereiden, laat het eerst op kamertemperatuur komen. Een paar uur van tevoren, liefst een dag van te voren, meng je alles voor de marinade goed door elkaar en vermeng met het lamsvlees.

Bereiding van het vlees:

Zet alvast de oven aan op 125°C, alleen de onder warmte!

Bak de stukken vlees in de olie of boter in gedeeltes aan tot ze bruin zijn, niet alles tegelijk in de pan, anders koelt de olie/boter te snel af en gaat het vlees stoven.

Leg het aangebraden vlees apart tot je alles gehad hebt, dan doe je de rest van de marinade in de pan en fruit je daarin de gesneden ui, voeg dan het vlees, de peen, en als laatste de appelcider daar bij.

Dan gaat het zo’n vijf uur de oven in, schep het elk uur even door.

Kook de rijst in de bouillon.

Fruit de gesnipperde ui en de knoflook aan in iets olijfolie. Snijdt dat partje paprika in hele kleine stukjes en bak deze mee. Schep de rozijnen/cranberry's, de cashewnoten en het vlees door de gekookte rijst en laat het geheel afgedekt zo'n 10 minuutjes door garen.