Voorbereiding van het vlees
Net zoals bij alle vlees dat je gaat bereiden, laat het eerst op kamertemperatuur komen. Een paar uur van tevoren meng je alles voor de marinade goed door elkaar en vermeng met het lamsvlees.
Bereiding van het vlees:
Zet alvast de oven aan op 125°C, alleen de boven of onder warmte!
Bak de stukken vlees in de olie of boter in gedeeltes aan tot ze bruin zijn, niet alles tegelijk in de pan, anders koelt de olie/boter te snel af en gaat het vlees koken.
Leg het aangebraden vlees apart tot je alles gehad hebt, dan doe je de rest van de marinade in de pan en fruit je daarin de gesneden ui, voeg dan het vlees, de peen, en als laatste de appelcider daar bij.
Dan gaat het zo’n vijf uur de oven in, schep het elk uur even door.
Fruit de gesnipperde ui en de knoflook aan in iets olijfolie. Snijdt dat partje paprika in hele kleine stukjes en bak deze mee Voeg de rijst en de bouillon toe en roer de rijst even om met de oregano. Laat de rijst afgedekt in ongeveer 15 minuten gaar worden op een laag vuur.
Serveren
Schep de rozijnen, de paprika, de cashewnoten en het vlees door de rijst en serveer ev. met de plakjes sinaasappel.